Snelle & efficiënte paprika teeltwissel met de SCRAPMAN sloopwagen

Het paprika oogstseizoen is in volle gang. Na de laatste oogstronde eind oktober, volgt de teeltwissel. De meters hoge paprikaplanten worden naar beneden gesneden en opgeruimd om plaats te maken voor nieuwe teelt. Het lijkt nu nog ver weg misschien. Maar de teeltwisseling is doorgaans een drukke, hectische periode en neemt veel tijd in beslag. Bereid het goed voor door machines te gebruiken die het proces gemakkelijk en vlot maken. Zoals de SCRAPMAN van Buitendijk Slaman, een sloopwagen die snel en efficiënt de draden en planten doorsnijdt.

SCRAPMAN sloopwagen voor arbeids- en tijdsbesparing

De SCRAPMAN sloopwagen is een v-vormige elektrische buisrailwagen (beschikbaar vanaf buisrailmaat 500mm) met opstaande zijschotten en een in huis ontwikkelde zaagschaar. De wagen rijdt achteruit, het pad in. De heggenscharen bovenin de wagen snijden de draden en eventuele planten door en deze vallen vervolgens tussen de buisrail. Dit gaat supersnel: de SCRAPMAN snijdt binnen afzienbare tijd het gewas weg. Hiermee maakt de tuinder een enorme efficiencyslag. De plantenresten vallen op de doeken waarmee ze snel afgevoerd, versnipperd en gecomposteerd kunnen worden. Door de grote kunststof wielen en een zware 230VAC motor rijdt de elektrische wagen probleemloos terug over het gewas. De sloopwagen is geschikt voor traditioneel en/of V-systeem met of zonder hangende goten. Meer info…

Na de grote schoonmaak is er plaats voor nieuw planten, die in de winterperiode groeien. Vanaf maart start de productie van paprika’s opnieuw.

Kortom, paprikagewas naar beneden snijden kan dus heel gemakkelijk en vlot zonder te ploeteren.

Verbeter uw arbeidsomstandigheden en bespaar veel tijd met behulp van de SCRAPMAN:

  • Arbeid- en tijdsbesparing: in kortere tijd uw gehele bedrijf leegruimen
  • Arbeidsvriendelijk en efficiënt werken: het zware werk wordt voor u gedaan
  • Breed inzetbaar: te gebruiken met hangende of staande goten, traditioneel of V-systeem, voor buisrailsysteem van 500 mm of breder

Buitendijk Slaman produceert de machines in huis en werkt continue aan productoptimalisatie. De onlangs verbeterde SCRAPMAN wordt in batch geproduceerd en kan vanaf nu besteld worden. De paprikateeltwisseling lijkt nog ver weg, maar met de huidige materiaal voorziening is tijdig bestellen gewenst.

Welkom op onze nieuwe website!

Werken bij Buitendijk Slaman?